20 Temmuz 2013 Cumartesi

Jailbreak Nedir ve Nasıl Yapılır?


Sayfada 3g kullanıcılarının ağırlıkta olduğunu görüyorum. Verdiğim birçok işlem veyahut program Jailbreaksiz çalışmaz. Bu yüzden yapamadıklarını söylüyorlar ve çoğu da Jb işleminden bi-haber.

Ben de bu işlemin ne olduğunu anlatmayı istedim, ki önceden anlatmıştım ama bizim insanımız biraz araştırmadan uzak olduğu için geçmişe inmeyi istemiyor. Ben de torrent-oyun'daki diğer mobil (eski) editörünün yapmış olduğu anlatımı güncelleyerek size aktarmak istedim..

Şimdi öncelikle nedir bu Jailbreak? Jailbreak, cihazı kırma işlemidir. Yani kaçak uygulamaları bu şekilde yükleyip telefonunuzun kodlarıyla oynayarak daha iyi bir şekilde dizayn edebilirsiniz cihazınızı.

Öncelikle 3G kullanıcılarını ele alacağım ve 4.2.1 ile nasıl jailbreak yapılacağını anlatacağım.. Redsnow sürümünü bütün yazılımlarda uygulayabilirsiniz. Bu da bir dip not olsun.

Öncelikle işe başlayalım. Cihazımızı Jb yapabilmemiz için bize bir firmware dosyası ve Redsnow gerekli. Onlar da aşağıdalar:

iPhone 3G 
iPhone 3GS 
iPhone 4 
iPod Touch 2G 
iPod Touch 3G 
İpod Touch 4G 
iPad 3G & Wi-Fi 


Redsnow

Öncelikle Redsnow'u açıp aşağıdaki gibi işleme başlıyoruz:

Ardından, browse'ye basıp indirmiş olduğumu 4.2.1'i seçiyoruz: (Bu Seçenek Opsiniyel Dir Daha Yeni Sürümlerde Yapılabilir)



Sonra çıkan bölüme EVET diyoruz:



Diger Açılan Pencerede Sadece ve sadece İnstall Cydia Yazan kutucuğu İşaretliyoruz.

Sıra bizde... Next dedikten sonra Gelen ekranda bize Şunu Söylüyor 
3 Saniye başlayınca AÇMA KAPAMA tuşuna(Üstte) basılı tutuyoruz. 
Ardından elimizi çekmeden diger adıma geçiyoruz.
10 saniye başlıyor burdada Home(yuvarlak) tuşa basılı tutuyoruz. 
Yani Hem Home tuşu Hem de açma kapama tuşuna basmış oluyoruz sonraki adımda 30 saniye başlar başlamaz elimizi Açma Kapama tuşundan Çekip Home tuşuna basılı tutmaya devam ediyoruz. İşlem başlayınca elimizi çekiyoruz...
 

Telefonumuzun ekranına Bu işlem Geliyor :


Artık Hayırlı olsun. :)))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder