25 Temmuz 2013 Perşembe

Darkorbit Skylab Nedir ? Ne Yapılır ?

Darkorbit Skylab Nedir ?





Sevkiyat





1. İlk olarak sevkiyat modülüne giriyoruz. Hammadde deposundan hammadde sevkiyatı yapmamız gerekiyor.

2. Sevkiyat modülüne faremizi getirdiğimizde pencere açılacaktır.

3. Açılan pencere de sol-sağ okları göreceksiniz

4. Gemimizin ambarından Skylab' a sevkiyat yapacağımız için sağ oka tıklayarak Skylab'ı seçiyoruz.

5. Uygun gördüğünüz miktarda hammaddeyi karşılıklarına yazıyoruz. Minimum 50 şer madde yollamak yeterli olacaktı biz 100 er yolluyoruz. Dikkat edilmesi gereken nokta skylab da neyi geliştirmek istiyorsak her geliştirmenin ihtiyaç duyduğu koşullar vardır.

Mesela

Prometium Toplayıcıyı inşa etmek için 

5500 credits
50 prometium
50 endrium
50 terbium a ihtiyaç var. Uridiumla hemen inşa edebilir yada inşa ettiyseniz hemen seviye atlatabilirsiniz. Aynı işlemi credits le de yapabilirsiniz ama gerekli süreyi beklemeniz gerekir.

Her modülü geliştirdikden sonra seviye atlatmak için ihtiyaç duyulanlarda seviyesine göre artış gösterecektir.

6. Yolla butonuna tıklayarak hammaddeleri yollama işlemi başlatıyoruz. Sevkiyatın tamamlanması için öngörülen sürenin tamamlanması beklenmelidir.

Prometium




Endurium


Terbium




1. Skylab a sevk ettiğimiz hammaddelerin skylab a ulaştığından emin olun.

2. Kurmak istediğimiz toplayıcı modülün üzerine geldiğimizde bir pencere açılacak.

3. Açılan pencerede Geliştirme yazan sekmeye tıklıyoruz

4. İnşa et butonuna tıklıyoruz.


Tüm toplayıcı modüller için aynı işlemler geçerlidir.


ÖNEMLİ : SKYLAB da modüllerin, rafinerilerin her seviye yükseltilmesinde ihtiyaç duyulan hammadde ve credits miktarı vardır. Seviye yükseltme için gerekli hammadde skylabınızda, credits de hesabınızda varsa seviye yükseltebilirsiniz. Seviye yükseltirken inşatı iptal ederseniz yükseltme için sizden istenen hammadde ve credits geri verilmez

Prometid Rafinerisi



Duranium Rafinerisi



Promerium Rafinerisi

Xeno Modül




1. Skylab da depo kapasitesi ve depodaki maden miktarı görüntünün üst kısmındaki bilgi şeridinden takip edilmektedir.

2. Kurmak istediğimiz rafinerinin üzerine geldiğimizde açılan pencerede Geliştirme sekmesine giriyoruz.

3. İnşa et butonuna basıyoruz ve uygun görülen inşa süresinin bitimiyle rafinerimiz aktif hale geliyor.

Tüm rafineri kurulumları için aynı işlemler geçerlidir.


Bilinmesi gereken Skylab bir maden fabrikasıdır. Size sadece gerekli credits veyahut uridiumu tamamlayarak, geminizin ambarındaki madenleri Skylab a sevk edip seviyeleri yükseltmek kalıyor. Modüllerin seviyesini yükselterek maden fabrikasının üretiği değerli maden miktarını ve üretim hızını artırıyorsunuz. Geri kalanı Skylab dediğimiz fabrika otomatik olarak yapıyor ve kullanabilmemiz için değerli madenler veriyor. Bize sadece bu madenleri gemimizin ambarına sevk etmek kalıyor.

Rafinerileri aktif dışı ve aktif etmek




Yukarıda rafinerilerin nasıl üretimlerinin durdurulacağını görüyorsunuz. Toplayıcı modüller skylab da sürekli maden üretmekteler. Toplayıcılar seviyelerine bağlı olarak maden üretme hızına sahipler. 

Mesela

Solar Modülü kurmak istiyoruz. Prometium, Endrium ve Terbium dan 707 şer birime ihtiyac duyuyorum. Ama rafinerilerim aktifken toplayıcılar tarafından üretilen madenleri kendileri için kullanmaktalar. Bu nedenle rafinerilerim aktifken solar modülü kurmak için ihtiyacım olan 707 şer birim madeni bir türlü göremiyorum. Rafinerilerimin üretimini durdurarak gerekli madenin skylab da birikmesini sağlıyorum. Rafinerilerin kapalı yada açık olup üretim yapmaya devam etmesinin önemi budur.

İhtiyaç duyulan madenleri sevkiyat modülüyle gemi ambarından skylab a yollama seçeneğimde var. O zamanda madenlerin ambardan skylab a ulaşmasını beklemem gerekecek

Geliştirme sürelerine dikkat




Skylab da modüllerin kurulumu ya da seviye yükseltmek için credits yeterlidir. Açılan pencerelerde görülen uridium miktarları inşa süresini ortadan kaldırmak için geçerlidir. Konunun filminde görüldüğü gibi credits le başlanan Seprom Rafinerisinin inşası 3 saat 22 dakika sürmesi gerekirken hızlı inşa etmek için uygun görülen 1400 uridiumu vermeyi kabul ederseniz hemen inşa et butonuna basarak rafinerinin hiç beklemeden tamamlanmasını sağlayabiliyorsunuz. İnşanın bitimine 2 saat kala hemen inşa et butonundaki uridium miktarı 1400 den daha az olacaktı. İnşanın bitişi yaklaştıkca uridium miktarı da azalacaktır.

Temel Modül




Modüller Skylab' ın en önemli parçaları olarak düşünebiliriz. Temel modül ise Skylab' ın anaparçasıdır. Diğer modüller, toplayıcılar ve rafinerilerin seviyesini belirler. Yani örnek ile anlatacak olur isek. Temel modülünüz 2. seviye ise diğer bütün bileşenler en fazla 2. seviyeye kadar yükselebilir. 

Solar Modül




Solar Modül ise Skylab' ın enerji kaynağıdır. Her bileşenin kullandığı enerji miktarı altında belirtilmektedir. Bileşenler seviye atladıkça daha fazla enerjiye ihtiyaç duyacaktır. Bunun için Solar Modülüne başvurmamız gerekiyor. Seviyesi arttıkça karşılayabileceği enerji miktarı da artacaktır.

Depo Modül




Depo modül ise adından da anlaşıldığı gibi Skylab' ın depo kapasitesini sağlamaktadır. Toplayıcılar seviye atlamadıkları sürece sürekli olarak hammadde ürettirler. İlk birkaç seviyede deponun önemini farkedemeyeceksiniz. Ama seviyeler arttıkça ne kadar önemli bir bileşen olduğunu farkdeceksiniz. Ne kadar büyük depo o kadar çok hammadde toplama imkanı demektir.



NOT: SKYLAB Darkorbitin Nimeti Diyebiliriz Ben Bu Sayede Günde 12 M CR Yapıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder