7 Eylül 2012 Cuma

Darkorbit Etkinlikler Hakkında Bilgi


Etkinlikler Hakkında Bilgi(İstila/Tim/Ctb/SpaceBall/Sızma/SCOREMAGGEDON)




İstila kapısı nedir?

Etkinlik olarak sunulan amacı eğlenmeniz ve oyundaki hedeflerinize ulaşabilmenizde size biraz daha yardımı dokunması için hazırlanmış galaxy gates benzeri özel bir haritadır.

Nasıl Girilir?
İstila haritalarına giriş portalları levelinize göre şirket haritalarınıza dağıtılmiştır ve bu portallar haritaların ortasında bulunur.sıra almak için istila portalına gimeniz j tuşuna basmanız veya oyun ekranınızda bulunan sağ üst köşede bulunan halka şeklindeki atlayış'a basmanız yeterlidir. Bundan sonra haritadan çıkmayarak sıranızın gelmesini bekleyebilirsiniz.

Yalnız dikkat istila portalları saldırıya korumalı bölge değildir bu portalda beklemeniz halinde saldırılara açık olursunuz.

Sıra aldıktan sonra dilerseniz saldırıya korumalı bölge olan diğer portallara giderek bekleyebilirsiniz böylelikle patlatılma riskinizi aza indirgemiş olursunuz.

Unutmayınız haritayı terk ederseniz,patlatılırsanız yada oyundan çıkış alırsanız yada bağlantınız koparsa yeniden sıra almanız gerekir.

İstila portalları ve giriş levelleri nelerdir?

Aşağıda belirtilen level aralıkları belirtilen haritalardan istila haritasına giriş için sıra almaları gerekmektedir.

5-9 level arası x-1 haritanızdaki ortada açılan istila portalından


10-14 level arası x-3 haritanızdaki ortada açılan istila portalından


15 level ve üstü x-5 haritasındaki ortada istila portalından


Bu haritaya giriş belli bir oyuncu sayısıyla sınırlandırılmıştır ve bu limit dolduğunda haritaya girebilmek için sıranızın gelmesini beklemek zorundasınız.sıranızın gelme süresi ise istiladan çıkan oyuncu sayısına göre değişir.


Tüm İstiladaki Yaratıklar Aynımıdır?

levellere göre haritalara konumlandırılmıl istiladaki yaratıkların geliş sırası o günkü istila için aynıdır,fark istilaların zorluk dereceleridir.

X-1 haritasındaki istila haritası kolay
x-3 haritasındaki istila haritası orta
x-5 haritasındaki istila haritası zor

Olarak katagorilendirilmiştir.bunun nedeni tahmin edebileceğiniz gibi gemilerin donanım güçleri önceden ön görülerek levellere göre donanımının zayıf olaması beklenen gemilerin istilada fazla zorlanmadan kasılabilmeleri içindir.bu yüzden x-1, x-3 ,x-5 haritasındaki yaratıklar aynı olsada darbe puanı,kalkanı,verdiği hasarlar farklıdır,ödüllerde ise fark yoktur.

İstila kapısında ne yapılır?
sırayla yaratıklar gelir bu yaratıkları keserek ödüllerini alır ve kısa sürede kasılırsınız. Tecrube/şeref /rütbe puanlarınızı yükseltir kredi,uridium miktarınızı arttırırsınız.

Hangi Yaratıklar Gelir?
bir nevi galaxy gates ve delta kapısı benzeri sıralı ve dalgalar halinde karışık olarak yaratıklar gelmektedir bu her zaman aynı sırada ve yaratık sayısında gelecek anlamına gelmez çünkü haritadaki yaratıklar her istila için suprizdir ve genellikle en son yaratık ise sadece bu haritaya özgü kucirbiumlar gelir.kucirbiumlarıda kestikten sonra döngü yeniden başlar.( genellikle kucirbiumlar 2 ayrı posta olarak gelmektedir,ancak bu mutlak böyle olacak anlamına gelmez)

Bu haritadaki yaratıkların bir özelliğide uber ve cubikonlar gibi kendisine ateş eden tüm oyunculara ödüllerini paylaştırmasıdır.

Kucirbium:İstila kapısında en fazla kredi ve ödül kazandığınız yaratıktır.en son bölümde 3 adet İnsta kalkanlı boss kuçirbium ve bu her bir boss kucirbiumun etrafında bir miktar küçük kucirbium gelmektedir.İnsta kalkanı düşmeden boss kucirbiumu kesemezsiniz.bu yüzden önce küçük kucirbiumları kesmelisiniz.



Not:bu özel yaratıklar nadirde olsa bazen istila kapısının son dalgasında npc olarak verilmez,ancak o günkü İstila kapısnda verilmişse etkinlik süresi bitinceye kadar döngüde verilmeye devam eder.

İstila kapısında ne gibi ödüller alınır?
kestiğiniz yaratıklardan tp,şp,uridium,kredi ve çöplerinden değerli hammaddeler alırsınız.bu haritadaki yaratıklar belirtildiği gibi uber ve cubikonlar gibi kendisine ateş eden ve haritayı terk etmeyen oyunculara verdikleri hasarla doğru orantılı o yaratığa ateş eden oyuncu sayısıyla ters orantılı olarak ödülleri paylaştırır.bu özetle şu anlama gelir;bir yaratığa ateş eden oyuncu sayısı az ve sizin verdiğiniz hasar yüksekse alacağınız ödül daha fazla olacaktır.
İstila kapısını bitirdiğiniz için ayrıca bir ödül verilmez.

Nasıl Çıkılır?
haritadan çıkış mümkün değildir ancak patladığınızda çıkabilirsiniz yada etkinlik bittiğinde otomatik olarak haritalarınızın hangarına atılırsınız

İstila tekrar ne zaman çıkar?
bu etkinlik için belli gün yada saat yoktur bazen supriz olarak ama genellikle özel kutlamalarda ve festivallerde yada sevilen bir etkinlik olduğundan daha fazla eğlenmeniz amaçlandığında çıkartılır ve çıkmadan önce sizlere forum üzerinden duyursu yapılır genel duyuruları ve oyun bültenini takip ediniz.

İstilada hakkında bazı detaylar
haritada kendi şirket üyeleriniz size ateş edebilir,sizde ateş edebilirsiniz.
Haritaya kamufle atlayabilirsiniz veya haritada kamufle alabilirsiniz.
Haritaya atladığınızda siz ateş etmeden kamufleniz açılmaz ancak şunlar istisna kamufle açan emp-01 mayına çarparsanız yada yakınınızda ema bombası atılırsa kamufle açılır.
12 level ve üstüyseniz x-3 haritasındaki istilada patladığınızda veya etkinlik bittiğinde x-8 hangara atılırsınız.
Levelinize göre gireceğiniz istila portalı oyun ana sayfanızdaki canlı skor kısmında yazar.



CTB

Ctb oyuncular arasındaki adıyla şamandıra bir tür bayrak yarışıdır amaç düşman şirketin x-2 haritasında bulunan kendi şirketinizin şamandırasını x-2 haritanıza getirerek sayı yapmaktır.
1 saatlik dilimde en fazla sayı yapan şirket oyunu ve ödülü kazanır.
Ödül ise bir sonraki 1 saatlik dilimde verilir ve kazanan şirketin tüm üyeleri faydalanır.
Beraberlik durumunda ise ödülü berabere kalan şirketler kazanmış sayılır.
Verilecek ödülü ise ana sayfanızdan canlı skorun yazıldığı bölümden görebilirsiniz
Şamandırayı taşıyan üye şamandıra üstündeyken imha edilirse gemi tamiri ücretsizdir.bu sadece şamandırayı taşıyan üye için geçerlidir.

Nasıl Oynanır?

Düşman şirket x-2 haritasındaki kendi şirketinizin şamandırası üzerine tıkladığınızda şamandıra otomatik olarak size geçer ve eğer kamufleniz varsa açılır.
Şamandırayı taşıyan oyuncunun gemi türü farketmeden gemi hızı sabitlenir.
Oyuncu şamandırayı kaybetmeden kendi şirketindeki x-2 haritasına getirerek puan alınır.
Şamandırayı taşıyan oyuncu imha olduğunda kendi şirketinden bir başka oyuncu şamandırayı alıp götürmez ise bir süre sonra şamadıra düşman şirketteki yerine geri döner.
Düşman şirketin x-2 haritasına girebilmek için leveliniz 13 olması zorunludur.





TİM nedir?


açılımı takım İmha maçı olan etkinlik iki düşman şirket üyelerinin 10'arlı takımlar halinde 4 dakika boyunca savaştıkları kısa bir savaş turnuvasıdır

Nasıl Katılınır?
tim portalları level sınırlandırılmasına göre 2 haritaya konumlandırılmıştır.sıra almak için tim portalına gelerek j tuşuna basmanız ve haritayı terk etmemeniz gerekmektedir eğer haritadan çıkarsanız tim girebilmek için tekrar sıra almanız gerekir.
12 levele kadar olan oyuncular x-4 haritasındaki tim portalından
13 level ve üstü olan oyuncular x-6 haritasındaki tim portalından
en çok üyeyle hayatta kalan takım kazanır ve hayatta kalan üyeler küçük ödüller alarak bir sonraki turnuvaya katılır.bu patlayıncaya kadar böyle devam eder.oyuncu patladığında ise hangarda doğar ve devam edebilmek için tekrar sıra almak zorundadır.

Beraberlik durumunda her iki takımda maçı kaybeder x-4/x-6 haritalarına geri atılır üyeler devam etmek istiyorsa tekrar sıra alır.

Yeterli rakip oyuncu bulunamadağı zaman x-4/x-6 haritanıza tekrar geri atılırsınız. Rağbet tüm şirketlerce ne kadar fazla olursa tim savaş haritasına o kadar çabuk çekilirsiniz.

Tim savaş becerilerinizi ve düşman şirket takımlarına karşı gücünüzü gösterdiğiniz 4 dakikalık savaş arenasıdır.ekstra bir ödül verilmez.
Timde patladığınızda gemi tamiriniz ücretsizdir ve droitleriniz hasar almaz.
Kazanan takımın hayatta kalan üyelerine verilen küçük hediyeler

Dikkat her timde verilen ödüller değişebilir genellikle aşağıdaki gibi ödüller verilir bazen hepsi bazen bir kısmı verilir.her timde hepsi verilir anlamına gelmez.
3 euro ikramiye
33 xenomit
3333 tecrube puanı
333 şeref puanı
33 adet ucb-100 mermisi
galaksi kapıları için ekstra enerji



Spaceball

spaceball 4-4 haritasında oynanan bir tür futboll maçıdır.amaç harita ortasındaki spaceball topunu kendi şirketinin portalına götürerek gol atmaktır.böylece şirketinize sayı kazandırısınız hemde gol olduğunda çıkan çöplerden çeşitli oyun hediyeleri alırsınız (uridium,roket,lazer mermisi,ikramiye ve benzeri)
topa en güçlü vuran şirket kendi portalına çevirerek topu sürer,ne kadar çok hasar verilirse top o kadar hızlı portala doğru gidecektir ve çıkan çöplerden verilen ödüller daha fazla olacaktır.

Spaceball boyunca en fazla sayı yapan şirket verilecek ödülü belirtilen süreliğine kazanır ve bundan tüm şirket üyeleri yararlanır.verilecek ödül ise ana sayfanızdan canlı skor yazan yerde belirtilmektedir.

Spaceball boyunca 4-4 haritasındaki tüm patlamalarınız bedavadır ve droitleriniz hasar almaz.

Sevilen bir etkinlik ve şirketinizle omuz omuza mücadele ederek eğleneceğiniz bir yarışmadır.güçlü olan daha önemlisi iyi savaşan kazanır.

Sapaceball başladığında şirketinizin x-2 haritasının ortasında bir portal açılır bu portaldan 4-4 haritasına kestirme olarak çıkılır.spaceballde iken x-2 haritanızda açılan portal saldırıya korumalı değildir.spaceball bittiğinde bu zaten portal kaldırılır.



SIZMA OYUNU

Genel Hatlarıyla;

Bu Sızma oyunu farklı haritalarda ortaya çıkan gruplaşmış kamuflajlı yaratıklar üzerine olacak.

Bu haritalarda oyuncuların amacı bu Komando Yaratıkları bulmak,kamuflajlarını bozmak ve yok etmek.

Geri güvenliğe atlamak için bu Komando yaratıkları bulup yok etmeniz için 10 dakika sürenizin olduğu bir pencere çıkacak.

Tüm takımı yok etmek şirketinize bunun olduğu haritalarda puanlar verecek. Savaş haritalarında bu grupları yok etmek sadece NPC (yaratık) ödüllerine ek olarak sıralama puanı verecek,şirket puanı değil.

Bu komando yaratıklar özel olarak etiketlenmiş ve normal yaratıklardan fazla Bonus verecek.

Her şirket kendi haritalarında aynı sızma miktarı alacak.

Yaratıkların sızmasısı farklı haritalarda ve kendi haritalarında eşit tutulacak,yani eğer komandoların ortaya çıktığı 1-1 de görülürse aynı zamanda 2-1 ve 3-1 de de olacak.

Komando yaratıkları kimin yok ettiği önemli değil, eğer yaratıklar zaman bitmeden yok edilirse haritada bulunan şirket puan alacak.

Komando Yaratık Grupları

Komando yaratıkların görevi düşman haritalarında gizlenmek olduğundan ateş açmazlar.

İletişim

Komando yaratıkların sızması çılgın bot ya da ICY yaratığı gibi duyurulacak. Eğer sadece şirket haritasındaysa sadece bu harita mesajı alacak, eğer Savaş haritasındaysa tüm oyuncular bu mesajı alacak.

Komando yaratıkların haritada kaldıkları süre boyunca oyun haritasında o haritada bulunan tüm oyuncularda bir geri sayım belirecek.

Tüm Komando yaratıklar temizlendikten sonra zaferi belirten final mesajı yayınlanacak ve oyuncular yaratıkların yenildiğini anlayabilecekler.

Tüm şirket sıralaması diğer yarışmalarda olduğu gibi yan çubukta belirecek.

Sıralama ve Ödüller


Sıralama her şirketin kendi haritasında tamamen yok ettiği sızma birliklerine göre olacaktır. Savaş haritalarında yok edilen birlikler sıralamaya sayılmayacaktır.




Scoremageddon nedir?
Scoremaggedon, Darkorbitte rakipleriniz ile en yüksek puanı elde etmek için kıyasıya mücedele edeceğiniz yeni bir PVP etkinliğidir. En yüksek puanı elde etmek için imha edilmeden ve imha edilmemiş rakiplerinizi bularak imha etmelisiniz.

Nasıl katılabilirim?
Etkinlik başladığında 4 level ve onun altındaki oyuncularımız hariç otomatikmen katılacaksınız.

Etkinliğe katılmak zorundamıyım?
Etkinlik başladığında otomatik olarak katılmış olacaksınız. Ancak siz yinede etkinliği göz ardı ederek normal oyununuza devam edebilirsiniz. Etkinlikten dolayı ekstra hayatlarınız olacağı ve bu rakiplerinizin puanlaması için çok gerekli olduğundan dikkatli olmalısınız. Her an saldırıya uğrayabilirsniz.



Scoremageddonun amacı nedir?
Scoremageddonda amaç, en iyi pilotların arasına girebilmek için sahip olacağınız ekstra haklarınızı kaybetmeden imha edebileceğiniz kadar çok rakibinizi imha etmek ve mümkün olduğunca yüksek puan toplamak.

Kaç hakkım olacak ve bunların amacı nedir?

Etkinlik başlangıcında tüm oyuncularımıza 5 hak verilecektir. Bu haklarınız Scoremageddon pencerinizin veya geminizin üzerinde görülebilecektir. Bu haklarınız sizing için olduğu kadar rakiplerinizin yüksek puan alması için çok önemlidir. Eğer tüm haklarınızı kaybederseniz elde etmiş olduğunuz puanlarınızda kayıp olur ve etkinlik dışında kalırsınız. Kayıp edeceğiiz haklar ile ilgili hiç bir şekilde destek birimlerimiz (support) size yardımcı olamayacaktır.



Haklarım nasıl kaybolur?
Her imha olduğunuzda bir hak kaybedersiniz. İmha olma şekliniz fark etmez. Rakip tarafından radyason tarafından yada bir yaratık tarafındanda olabilir bu. Haklarınız bitene kaybedeceğiniz her hak için ücretsiz tamir hakkınada sahip olacaksınız.

Puanı nasıl elde edebilirim?
Scora yansıyacak olan puanları rakiplerinizi imha ederek elde edebilirsiniz. Bu puanlar gemi türünüz, sahip olduğunuz haklar, imha ettiğiniz gemi türüne ve imha ettiğiniz rakibinizin haklarına gore değişmektedir. Etkinlik esnasında boşa geçireceğiniz zaman bile puanlarınızın eksilmesine neden olur. Scora bütün bu etkenlerin toplamı ve bunlara uygulanacak çarpamların sonucunda toplam puanınız yansıyacaktır.

Ne, kim ne kadar puan veriyor ?
Sadece etkinlik esnasında etkinlik kapsamında olan oyunculardan puan elde edebilirsiniz. Hakkı olan oyuncuyu imha ettiğinizde puan kazanırdınız. Eğer kendi şirketinizden birini imha eder, tüm haklarını kaybetmiş rakibinizi imha eder, 4 ve altı seviyede oyuncu ima eder ve PET imha eder iseniz Puan elde edemezsiniz.

Serimetre ve çarpanı nedir?

Serimetre size elde ettiğiniz seripuanınızı ve çarpanını göstermektedir. Serimetre çubuğu anlık verilerinizi ve durumunuzu yansıtır. Serimetrenizdeki rakkamlar nekadar yüksekse scora yansıyacak puanınızda okadar yüksek olacaktır. Yüksek olması çarpanınızında yüksek olacağını ifade eder.

Serimetre nasıl puanımı etkiler?

Her imha edeceğiniz rakipten elde edeceğiniz puan serimetrenizin yükselmesini ve çarpanın artmasını sağlar. Geçerli bir hedefi yok ettikçe artacaktır. Serimetrenizin sürekli armasını sağlayın ve bundan emin olun. Böylece scora mümkün olan en yüksek puanın yansıyacağına da emin olabilirsiniz. Rakiplerinizi imha etmediğiniz ve boşta geçirdiğiiz sürede serimetreniz düşer.

Serimetremi nasıl artırabilirm?

Serimetreniz imha ile artar. Bu tabi sahip olduğunuz gemi türü ve imha ettiğiniz gemi türünün çarpanınada bağlı olarak artacaktır. Artırmak için yükdek puanlı gemileri hedefleyin ve imha edin. Böylece çok daha hızlı artacaktır.

Serimetre nezaman ve nasıl azalabilir?
Serimetre belli bir süre kimseyi vuramazsanız, azalmaya başlar. Bunla birlikte puan çarpanınızda azalmaya başlar. Bunu ancak tekrar imha ederek durdurabilirsiniz. Mümkün olduğunca uzun süre seri primini yüksek tutmaya çalışın. Azalan bir serimetre tekrar bir rakibinizi imha etmeniz durumunda çarpan 1 ile ile devreye girer.

PET imha edersem Serimetrem yükselirmi? Hayır çünkü PET geçerli bir imha türü değildir. Yani rakibinizin PET’ ini imha ettiğnizde herhangi bir hak kaybına uğramayacaktır. Unutmayın; hedef rakibinizn haklarını elinden almak siz PET’ ini imha etneye çalışırken o sizi imha edip puan alabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder